Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria IASI a semnat un contract pentru construirea primelor doua blocuri cu locuinte sociale; Un parc al prieteniei romano-americane va fi inaugurat in cadrul manifestarilor dedicate Centenarului

Primarul Mihai Chirica

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a semnat un contract privind construirea primelor două blocuri cu locuinţe sociale, având peste 30 de apartamente, în zona Grădinari, lucrările urmând să demareze în 2018 şi să fie finalizate în doi ani. Potrivit lui Chirica, investiţia se va realiza pe un teren al municipalităţii în suprafaţă de circa 28.000 de metri pătraţi.

“Până în momentul de faţă, în calitatea de primar interimar şi, apoi, de primar ales, nu s-a mai construit niciun bloc pentru tineri sau cu destinaţie locuinţe sociale, sau orice altă categorie. Am semnat în cursul zilei de ieri pentru primele două astfel de blocuri. Înseamnă două tronsoane, 36 de apartamente, valoarea fiind de 11 milioane de lei, fără TVA. (…) Blocurile sunt în zona Grădinari. Vor fi construite în primă fază 32 de tronsoane, cu aproximativ 300 de apartamente. (…) Proiectarea, în ceea ce priveşte utilităţile pentru tot complexul de locuit se va face detaliat. Sperăm să aibă succes“, a declarat primarul primarul municipiului Iaşi.

Conform acestuia, alocarea locuinţelor se va face pe baza unor criterii stabilite de municipalitate. “Vrem să mutăm aici cetăţenii care vor respecta condiţiile hotărârii de Consiliu Local pe care am elaborat-o recent privind alocarea pe criterii privind educaţia, să îşi dea copiii la şcoală, să aibă bani de plătit întreţinerea, să îşi poată gestiona cheltuielile aşa cum se cuvine”, a spus Chirica.

El a mai afirmat că apartamentele din primul lot vor fi alocate actualilor chiriaşi ai Primăriei Iaşi din zonele centrale ale oraşului, celelalte apartamente urmând să fie repartizate cu prioritate tinerilor. AGERPRES

Primarul Mihai Chirica a anunțat că la începutul lunii noiembrie în zona centrală a municipiului Iași va fi inaugurat un parc al prieteniei româno-americane, acțiunea fiind inclusă în manifestările organizate de municipalitate cu prilejul Centenarului.

Potrivit sursei citate, în cadrul demersurilor de celebrare a Centenarului și totodată a sosirii Misiunii Americane la Iași, dar și pentru a omagia rolul pe care președintele SUA Woodrow Wilson l-a avut în încheierea Primului Război Mondial și în configurarea păcii postbelice, pe 3 noiembrie, în scuarul special amenajat din arealul Târgu Cucu — Biserica Bărboi va avea loc inaugurarea Parcului prieteniei româno-americane “Woodrow Wilson” și a aleii “Lt.col. Henry Watkins Anderson”.

Unul dintre momentele importante pentru istoria orașului Iași și a României din perioada Primului Război Mondial l-a constituit sosirea Misiunii Americane, condusă de lt.col. Henry Watkins Anderson, în Iași, pe data de 3 septembrie 1917. De altfel, participarea României, a cărei capitală s-a aflat la Iași în perioada decembrie 1916 — noiembrie 1918, la Primul Război Mondial a fost elogiată de președintele SUA, Woodrow Wilson, într-un mesaj adresat Regelui Ferdinand I“, a declarat primarul Mihai Chirica.

În opinia sa, rolul umanitar și moral al Misiunii Crucii Roșii Americane în perioada septembrie 1917 — martie 1918 a fost excepțional, contribuind în mare măsură alături de personalul medical român, francez, britanic, rusesc și italian la depășirea situației dramatice și îmbunătățirea stării de sănătate a populației și armatei române pe teritoriul rămas neocupat de Puterile Centrale. Sute de mii de civili și militari români au beneficiat astfel de generosul ajutor umanitar oferit de Crucea Roșie Americană în timpul Primului Război Mondial, dar și ulterior.

Începând cu decembrie 2016 este marcată împlinirea a 100 de ani de când Iașul a fost capitală de război (1916-1918), motiv pentru care la nivelul Primăriei Iașului a fost instituit Programul Centenar. Scopul este, susțin reprezentanții municipalității, de a evidenția rolul pe care Iașul l-a avut acum un secol, atât din perspectiva efortului de a menține stabilitatea instituțională a statului român, cât și din aceea a actelor premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. AGERPRES

26.10.2017
170 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design