Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria SATU MARE pregateste un plan de reabilitare a cladirilor istorice; Primarul Kereskenyi Gabor, la un an de mandat: Am reusit sa recuperam o parte din anii pierduti

Primarul Kereskenyi Gabor

Primăria municipiului Satu Mare pregăteşte un plan de reabilitare a clădirilor din centrul istoric al oraşului, urmând ca lucrările să se facă din fonduri publice, dacă proprietarii nu se conformează somaţiilor, şi să fie recuperate ulterior, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, administratorul public Masculic Csaba.

El a afirmat că s-a finalizat inventarierea a 100 de clădiri, urmând ca proprietarii să primească somaţii pentru reabilitarea lor.

“S-a finalizat inventarul a 100 de clădiri din centrul istoric al municipiului Satu Mare şi zona de protecţie a monumentelor istorice. Acest inventar a fost făcut din punct de vedere al clădirii, al valorii arhitecturale a clădirilor, starea clădirilor din punct de vedere al pericolului care-l reprezintă faţadele, acoperişurile, din punct de vedere a capacităţii financiare a proprietarilor şi a sumelor necesare pentru anumite reparaţii de intervenţii. Deci în foarte scurt timp urmează să stabilim un plan de intervenţie majoră şi un regulament de lucru. Aceşti proprietari vor primi somaţii pentru a începe reabilitarea, vom aplica acel impozit majorat care e permis de lege dacă nu se supun somaţiilor şi vom face un plan de acţiune pentru a aloca fonduri din bugetul municipiul Satu Mare pentru reabilitări de faţade, cu posibilitatea de a recupera de la proprietari. Există cadru legislativ, trebuie să punem în aplicare acest lucru”, a declarat Masculic.

Urmează ca planul să fie prezentat public după finalizare şi supus aprobării Consiliului Local, potrivit sursei citate. AGERPRES

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă de bilanţ la finalul primului an de mandat, că a reuşit să demareze lucrări în valoare de 25 de milioane lei şi să finalizeze principalele documente strategice necesare accesării de fonduri europene.

Am preluat un oraş fără contract de întreţinere a drumurilor, n-am avut niciun proiect pregătit pentru a-l depune pentru finanţare şi am fost, practic, în imposibilitatea de a executa lucrări în municipiul Satu Mare, de investiţii, de reparaţii. Nu a fost niciun proiect tehnic conform căruia am fi putut să începem o lucrare. Colac peste pupăză, au fost probleme foarte grave în administraţia oraşului şi la instituţiile din subordinea Consiliului Local. Cum arată Satu Mare în iunie 2017? În acest an reabilităm şi asfaltăm străzi şi trotuare în valoare de 25 de milioane lei şi avem şi alte proiecte. Este foarte important că am elaborat documentele strategice pentru accesarea fondurilor europene, am finalizat Planul de Mobilitate Urbană a municipiului Satu Mare, strategia integrată de dezvoltare urbană şi spre apropie spre finalizare registrul zonelor verzi din municipiul Satu Mare“, a declarat Kereskenyi.

Primarul a afirmat că, în ultimul an, s-a pus, practic sistemul administrativ în funcţionare, fiind o perioadă “în care am reuşit să recuperăm o parte din anii pierduţi”.

Totodată, el a subliniat că s-a reuşit, “după circa 20 de ani de promisiuni”, obţinerea unei finanţări de 82 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea celui de-al treilea pod peste râul Someş, fiind semnat deja certificatul de urbanism pentru construcţie.

În mandatul său, Kereskenyi îşi mai propune achiziţionarea a 20 de autobuze hibride sau electrice, reabilitarea centrului istoric, realizarea unui pod pietonal peste râul Someş şi implementarea strategiei Smart City. AGERPRES

14.07.2017
391 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Ardud
Carei
Livada
Negresti Oas
Satu Mare
Tasnad


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Satu Mare pentru ziua de azi.


 
Informatii din Satu Mare

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design