Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria SUCEAVA ingheata angajarile: 84 de posturi vacante raman neocupate; Primaria propune alocarea unui milion de euro pentru modernizarea strandului; Primele statii de incarcare a vehiculelor electrice, montate in municipiu

Primarul Ion Lungu

Primăria Suceava nu va mai face angajări, cel puţin până la sfârşitul acestui an, după finalizarea actualelor proceduri prin care se selectează încă 20 de angajaţi, urmând ca 84 de posturi vacante să rămână neocupate, a declarat primarul Ion Lungu. El a spus că, dintre cei 20 de noi angajaţi, 16 vor lucra la compartimentul de executări silite, în condiţiile în care municipalitatea trebuie să recupereze de la contribuabili circa 15 milioane de euro.

Potrivit lui Lungu, la Primăria Suceava sunt, în prezent, 104 locuri vacante, dintr-un total de 753. ”Începând de mâine vom suspenda angajările la primărie. 84 de posturi vacante nu vor mai fi ocupate. Practic, o îngheţare a posturilor până la 31 decembrie 2017. Astfel, va rezulta o economie la fondul de salarii de 3 milioane de lei. Asta înseamnă fondul de salarii pentru o lună”, a menţionat Lungu.

Totodată, el a arătat că îşi propune să menţină acelaşi număr de angajaţi şi în 2018. ”Îmi doresc să menţin această măsură şi anul viitor, încât să rezulte o economie de 7 milioane de lei”, a spus primarul Sucevei. El a subliniat că, în contextul majorării salariilor, angajaţii nu ar trebui să mai aibă nemulţumiri din acest punct de vedere, adăugând că au apărut multe solicitări de angajare. ”Acum s-au mărit salariile prin lege şi sunt solicitări de angajare. (…) Noi trebuie să muncim mai mult şi mai bine, să acoperim şi lipsa celor 84 de posturi care rămân libere”, a afirmat Ion Lungu. AGERPRES

Primăria Suceava ar putea aloca un milion de euro pentru modernizarea ştrandului din cartierul Iţcani, singurul existent în municipiu, a declarat primarul Ion Lungu.

”Eu spun că Primăria este dispusă cu o investiţie de până un milion de euro să facem până vara viitoare un ştrand modern şi tocmai de aceea vreau să demarez din această lună această oportunitate. (…) Ştrandul trebuie să fie încălzit, trebuie modernizat şi trebuie create locuri de joacă pentru copii’‘, a spus Ion Lungu.

Edilul a spus că va prezenta în acest sens o propunere în viitoare şedinţă a Consiliului Local (CL), ce se va desfăşura pe 31 august, pentru a se demara procedurile în vederea reabilitării acestui obiectiv.

Potrivit lui Lungu, ar exista şi varianta folosirii de fonduri europene pentru modernizarea ştrandului, dar a subliniat că este anevoioasă accesarea acestor finanţări din cauza procedurilor birocratice. 

”Nu cred că ne mai putem permite o vară în municipiul Suceava fără ştrand şi eu îmi cer scuze faţă de suceveni că nu au avut parte de ştrand în acest an. (…) Vrem să facem un ştrand încălzit şi descoperit. Va funcţiona şase luni pe an, de 1 mai până la 31 octombrie”, a spus Lungu, adăugând că va propune CL un studiu de fezabilitate pentru această investiţie.

Ştrandul din Suceava fusese concesionat cu mai mulţi ani în urmă, iar la propunerea Primăriei s-a votat în CL o hotărâre prin care se cerea rezilierea acelui contract, în condiţiile în care firma concesionară a intrat în insolvenţă. AGERPRES

Primele 14 staţii de încărcare a vehiculelor electrice au fost montate în municipiul Suceava, trei dintre ele fiind amplasate în zona primăriei, printr-un proiect cu finanţare elveţiană, a declarat primarul Ion Lungu. Totodată, Lungu a spus că s-a semnat un contract cu o firmă ce urmează să livreze municipalităţii, prin acelaşi program finanţat de Guvernul Elveţiei, 11 autoturisme şi două furgonete.

”Mă bucură faptul că am semnat contractul pentru primele 11 maşini electrice şi cele două furgonete care vor veni în Suceava. Iată că acest proiect al transportului electric în municipiul Suceava începe să prindă contur”, a afirmat primarul municipiului Suceava.

Conform contractului, primăria cumpără 11 autoturisme cu câte 92.655 lei şi două furgonete 157.656 lei fiecare, în ambele situaţii fără TVA, până la sfârşitul acestui an urmând să fie livrate patru autoturisme şi două furgonete.

Proiectul finanţat din fonduri elveţiene presupune construirea a 14 de puncte de încărcare standard şi tot atâtea pentru încărcare rapidă şi se vor amenaja 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Primarul Ion Lungu a mai spus că, până în luna septembrie, se vor achiziţiona şi zece bicicletele electrice ce vor fi folosite de poliţiştii locali. AGERPRES

10.08.2017
406 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Brosteni
Cajvana
Campulung Moldovenesc
Dolhasca
Falticeni
Frasini
Gura Humorului
Liteni
Milisauti
Radauti
Salcea
Siret
Solca
Suceava
Vatra Dornei
Vicovu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Suceava pentru ziua de azi.


 
Informatii din Suceava

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design