Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria ZALAU isi propune un buget anual mai mare cu 45 de milioane de lei fata de 2016; 100 de noi locuinte ANL

Primarul Ionel Ciunt

Administraţia locală din Zalău îşi propune, pentru anul în curs, un buget de venituri şi cheltuieli în valoare totală de circa 186 milioane de lei, mai mare cu 45 de milioane de lei faţă de 2016, suplimentarea vizând în principal bugetul de dezvoltare, unde se are în vedere o alocare cu 27 de milioane de lei mai mare ca în anul precedent.

Bugetul municipiului Zalău pentru anul 2017 se învârte în jurul cifrei de 186.358.000 de lei, în euro înseamnă aproximativ 41,5 milioane de euro. Este un buget mai mare cu 45 milioane de lei decât ce s-a realizat în 2016. (…) Veniturile proprii, pentru anul 2017, vor fi mai mari cu 1,4 milioane de lei decât ce s-a realizat în anul anterior, iar sumele alocate de la bugetul de stat vor fi mai mari cu 11,07 milioane de lei de faţă de 2016.

 (…) Cheltuielile de funcţionare, pentru acest an, le estimăm în jurul cifrei de 151 milioane de lei. Cheltuielile de dezvoltare sunt mai mari decât ce am realizat anul trecut cu 27 milioane de lei, adică un total de 37 de milioane de lei. Deci iată că avem o sumă importantă pentru proiecte şi pentru ceea ce înţelegem noi a fi dezvoltarea municipiului“, a precizat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ionel Ciunt, primarul Zalăului.

Potrivit sursei citate, prin proiectele ce sunt avute în vedere de municipalitate în acest an, din fonduri proprii, se numără modernizarea unei pieţe agro-alimentare, extinderea reţelei de iluminat public cu şase kilometri, realizarea a şase noi locuri de joacă pentru copii, 60-80 de noi locuri de parcare, reparaţii la 22 unităţi de învăţământ, reabilitarea stadionului municipal şi extindere şi modernizarea unui centru de noapte şi a cantinei sociale.

În ceea ce priveşte fondurile europene, sunt depuse pentru finanţate proiecte în valoare de circa 17 milioane de lei pentru creşterea eficienţei energetice pentru 19 blocuri, în pregătire fiind alte cinci proiecte ce vizează unităţile de învăţământ, valoare totală estimată fiind în acest caz de 37 milioane de lei. Tot din fonduri europene se intenţionează şi modernizarea principalului bulevard al oraşului, însă până în prezent nu au fost lansate ghidurile de finanţare care să permită depunerea unui astfel de proiect.

Un alt proiect aşteptat de mai mulţi ani este reabilitarea şi modernizarea singurului cinematograf al oraşului, care urmează a fi realizată de către Compania Naţională de Investiţii. AGERPRES

Un număr de 100 de noi locuinţe ANL vor fi realizate la Zalău de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), acestea urmând să se adauge celor 228 existe în prezent în municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit datelor prezentate de viceprimarul Zalăului, Fazakas Nicolae, administraţia locală a primit în 2016 1.839 de cereri pentru închirierea de locuinţe ANL, însă în final au fost depuse numai 148 de dosare, un număr de 107 persoane fiind declarate eligibile pentru a putea primi în chirie un apartament de acest tip.

Primăria Zalău a atribuit în 2016 un total de 16 unităţi locative, 91 de persoane fiind actualmente pe lista de aşteptare în vederea primirii unei locuinţe ANL.

În prezent, în Zalău există 15 blocuri ANL cu un total de 228 locuinţe, însă CNI urmează a realiza alte 100 locuinţe, pe un teren pus la dispoziţie de către municipalitate, urmând să fie asigurate şi utilităţile necesare.

Fazakas Nicolae a subliniat faptul că, deoarece terenul pe care se construiesc locuinţele a fost donat de către Armată, 40% din apartamente vor reveni militarilor, numai diferenţa de 60 de locuinţe urmând să rămână la dispoziţia administraţiei locale.

Construcţia noilor locuinţe ANL va începe, cel mai probabil, în acest an, a adăugat sursa citată. AGERPRES

20.02.2017
474 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Cehu Silvaniei
Jibou
Sig
Simleul Silvaniei
Zalau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sălaj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sălaj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design