Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria municipiului BRAILA a platit anul acesta peste 2,2 milioane lei pentru apa de ploaie

Primarul Marian Dragomir

Primăria municipiului Brăila a plătit, de la începutul anului, peste 2,2 milioane lei pentru apa de ploaie, potrivit primarului Brăilei, Marian Dragomir. Declaraţia primarului a fost făcută în contextul în care liberalii brăileni au pornit, săptămâna trecută, o campanie de strângere de semnături pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie. În context, Dragomir a precizat că nu doar cetăţenii plătesc controversata taxă pe apa de ploaie, aşa cum au acuzat liberalii, ci şi municipalitatea.

În anul 2017, Primăria Brăila a plătit la CUP Dunărea 2.286.961 lei pentru apa de ploaie. Este taxa pentru ceea ce înseamnă domeniul public pe care noi îl avem şi pe care se scurge apa de ploaie. Cu siguranţă, dacă taxa pentru apa de ploaie va fi mai mică, şi Primăria Brăila va fi fericită, iar eu, ca primar, voi avea mai mulţi bani pentru alte investiţii“, a declarat Dragomir.

Primarul a susţinut că actualele formule de calcul pentru apa de ploaie “nu sunt unele corecte”, iar raportările Institutului Naţional de Meteorologie “au produs foarte mari nemulţumiri atât în rândul populaţiei, cât şi al nostru, ca instituţie publică, pentru că noi considerăm că raportările nu reflectă întocmai situaţia de la Brăila”.

Marian Dragomir a mai spus că nu se poate vorbi despre eliminarea completă a taxei pe apa de ploaie, pentru că “această apă ajunge în staţia de epurare şi trebuie făcute nişte cheltuieli pentru deversarea ei, ca şi apă curată, în Dunăre”.

“Vrem să procedăm în mod legal şi să modificăm anumiţi coeficienţi, în limitele minime prevăzute de legislaţie, pentru ca oamenii să plătească mult mai puţin. Însă, pentru modificarea formulelor de calcul, este nevoie de modificarea legii”, a completat Dragomir.

În paralel cu campania de strângere de semnături pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, deputatul PNL de Brăila Vasile Varga a anunţat că a demarat procedurile de modificare a legii privind taxarea apei de ploaie, respectiv Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, pe motiv că unele din prevederile acesteia sunt ”ilegale”.

“Aşa cum am promis, am demarat procedurile de modificare şi completare a unor articole ale Legii 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare. Colegii mei de la organizaţia judeţeană PNL au redactat modificările pe care le propunem, iar iniţiativa urmează să intre în procesul legislativ normal, pentru a ajunge la dezbatere şi aprobare”, a precizat Varga.

De asemenea, deputatul Antoneta Ioniţă a declarat că i-a adresat o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, privind modul în care poate fi scoasă această taxă din factura de apă şi că aşteaptă un răspuns.  

“I-am adresat o întrebare doamnei ministru Sevil Shhaideh în ceea ce priveşte scoaterea acestei taxe din factura de apă. Personal, din factura pe luna august, îmi puteam face şi o piscină, la ce consum am avut în locul unde unde locuiesc. În lunile iulie şi august, facturile Companiei de Utilităţi Publice CUP Dunărea trimise brăilenilor au fost extrem de mari, în condiţiile în care consumul apei menajere este nesemnificativ, însă consumul apei pluviale depăşeşte 20 mc în multe gospodării, deşi au fost două luni secetoase, în care abia dacă am văzut câteva picături de ploaie, lucru care poate fi confirmat de Agenţia Naţională de Meteorologie”, a declarat Antoneta Ioniţă. AGERPRES

13.10.2017
626 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baragan
Braila
Faurei
Ianca
Insuratei


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Brăila pentru ziua de azi.


 
Informatii din Brăila

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design