Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 

Primarul Constantin Panturescu: Avem potential urias pentru turism si chiar pentru dezvoltare economica la CURTEA DE ARGES

Primarul Constantin Panturescu

D-le primar, sunteţi mulţumit de realizările administraţiei pe care o conduceţi în acest an şi jumătate de când aţi preluat mandatul

Primarul Constantin Panturescu: Dacă aş răspunde numai din perspectivă proprie, aş spune că nu în totalitate, pentru că mi-aş fi dorit mai mult. Am avut un program electoral bine structurat, pe care-mi propun să-l duc la îndeplinire în mare parte, dacă nu în totalitate. Însă am descoperit cât de greu este să te descurci prin meandrele administraţiei, mai ales pe partea care nu ţine efectiv de voinţa proprie. Totuşi, am conştiinţa liniştită a celui care şi-a făcut datoria, dar asta poate sluji numai ca o oarecare consolare.


Totuşi sunt voci care caracterizează administraţia pe care o conduceţi drept cea mai slabă de după 1990. Cum vă explicaţi acest lucru?

Primarul Constantin Panturescu:Sigur, conştientizez şi eu faptul că sunt concitadini care nu ezită să-şi exprime anumite nemulţumiri. Îi înţeleg, pentru că nici eu nu sunt pe deplin satisfăcut de ceea ce am reuşit să facem. Din păcate, oamenii nu ştiu prea multe despre ceea ce s-a făcut efectiv în timpul acestui mandat, în care mi-aş fi dorit mai mult. Şi cred că ar fi fost posibil, dacă ar fi existat o colaborare mai bună între legislativ şi executivul local.


Cine se face vinovat de sincopele acestei colaborări?

Primarul Constantin Panturescu: Sincer, n-aş dori acum să caut sau să nominalizez vinovaţi. Şi asta nu neapărat pentru că ar trebui să-mi asum eu o mare parte din responsabilitate, pentru că funcţia încredinţată de cetăţeni îmi oferea posibilitatea de a declanşa mai multe consultări cu ceilalţi aleşi locali... Sunt convins însă că sincopele, pe care nu le neg, s-au datorat unei comunicări defectuoase, care a permis ca în consiliu să se facă destulă politică, punând astfel uneori în dificultate actul administrativ.


Personal n-aveţi ceva să vă reproşaţi în planul comunicării?

Primarul Constantin Panturescu:Sunt un om destul de deschis în relaţiile cu cei din jur. În plan administrativ însă, nu-mi place să spun bancuri. Atâta timp cât nu am certitudini, prefer să tac, deoarece nu-mi place să înşel aşteptările oamenilor, aşa cum îmi displace să fiu eu înşelat!


Dintre toţi primarii de după 1990, prof. Gheorghe Nicuţ a fost un campion al comunicării cu presa şi, spun unii, al transparenţei actului administrativ. Dvs. se pare că aţi moştenit strategia predecesorului Nicolae Diaconu, care în ultimii doi ani de mandat a evitat conferinţele de presă. Mă înşel eu sau acesta este adevărul?

Primarul Constantin Panturescu: Mă văd silit să repet că n-avea rost să convoc şuete cu presa, în condiţiile în care uşa mea a fost şi este permanent deschisă pentru toţi cei care vor să discute cu mine. Din nefericire, au fost puţini şi consilierii locali care au uzat de această oportunitate...


Să înţeleg că acum aveţi ce comunica locuitorilor din Curtea de Argeş?

Primarul Constantin Panturescu: Bineînţeles! După luni de muncă, de drumuri şi discuţii pe la ministere, avem anumite certitudini care trebuie cunoscute. Şi aş începe cu una dintre investiţiile importante aflate deja în execuţie - podul din zona Mănăstirii Argeşului, peste Pârâul Valea Iaşului. Reabilitarea sa va costa 500.120,16 lei, TVA inclus, având ca termen de execuţie 9 luni de la data demarării lucrărilor. Deci, în 2018 va fi gata! Dacă rămânem în această zonă, trebuie să spun că avem unele probleme la reabilitarea podului de la Valea lui Gan, investiţie de 410.337,67 lei, TVA inclus, dar se vor rezolva.


Un obiectiv neîndeplinit anul acesta, deşi se spunea că se va realiza, este Complexul de nataţie. Care mai este situaţia cu el?

Primarul Constantin Panturescu: Este, într-adevăr, una dintre cele mai mari investiţii, totalizând 4.004.902 lei, unde s-au rezolvat toate problemele cu documentaţia, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, există organizarea de şantier şi vor începe excavaţiile.


La capitolul consolidări străzi, care mai este situaţia proiectului de pe strada Rozelor?

Primarul Constantin Panturescu: Este o altă mare investiţie, absolut necesară, care însumează 1.669.037,77 lei, pentru care s-a predat deja amplasamentul, urmând să se treacă efectiv la execuţia lucrărilor atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.


Ce se mai aude cu reabilitarea străzii Valea Iaşului, după lucrările prin care s-a montat prin 2011 o reţea de canalizare în zonă?

Primarul Constantin Panturescu: Potrivit documentaţiei pe care am depus-o şi la care acum aşteptăm un punct de vedere de la C.N.A.I.R., costurile investiţiei au fost apreciate la 11.808.811 lei. Suntem încrezători într-un rezultat favorabil, deoarece este strada care face parte din DN 73, ce leagă Curtea de Argeş de Câmpulung. Nu în ultimul rând, aş trece la realizări şi canalizarea menajeră de pe strada Cuza Vodă, asupra căreia vom reveni la momentul potrivit. 

Şi pentru că tot suntem la capitolul infrastructurii rutiere, trebuie să vă anunţ că programul de lucru stabilit pentru SPGC, cu asfaltarea a 23 străzi, s-a realizat integral, turnându-se 6.300 t covor asfaltic. Dac-ar fi să mă laud, aş putea spune că am supervizat activitatea, acţionând ca veritabili diriginte de şantier nu numai eu, ci şi alţi funcţionari din primărie, cărora le-am delegat anumite sarcini în acest domeniu.


Directorul Ioan Ghiţă era destul de sceptic atunci când a fost întrebat de consilierii locali dacă va putea să îndeplinească acel program destul de încărcat. Nu vă contrazic că aţi supervizat activitatea, pentru că lumea chiar s-a supărat văzându-vă alături de echipele de la SPGC şi v-au dat titlul de...

Primarul Constantin Panturescu:... şef de echipă, ştiu! La început nu mi-a picat prea bine treaba asta, dar acum când s-a dovedit că prin implicare reală şi prin muncă serioasă se pot realiza lucruri de care unii se îndoiau, n-am să mai dau altă replică. Dar am să subliniez faptul că la SPGC s-a muncit poate mai mult în 2017 decât în toţi anii din urmă!


Fosta administraţie n-a reuşit să ducă la bun sfârşit proiectul construirii unei creşe moderne şi a unei grădiniţe cu program prelungit. V-aţi asumat acest proiect şi ar fi interesant să aflăm în ce stadiu mai este...

Primarul Constantin Panturescu: Am depus documentaţiile la minister şi se află în evaluare, cu şanse de a obţine finanţările necesare execuţiilor. Suntem în aşteptarea invitaţiei de a merge să semnăm contractele de finanţare. Pentru creşă, valoarea estimată este de 2.578.720,83 lei, iar pentru grădiniţă, de 3.207.544 lei. După cum v-am informat deja, avem finanţare pentru construirea unui bloc de locuinţe pentru personalul medical din Spitalul Municipal, s-au făcut şi licitaţiile şi s-a stabilit cine se va ocupa de execuţie. 

Prin finalizarea acestei investiţii sperăm să putem atrage mai uşor personalul de specialitate necesar funcţionării la parametrii aşteptaţi ai acestei unităţi care deserveşte peste 100.000 cetăţeni din zona Curtea de Argeş. De asemenea, suntem în faza de predare către ANL a terenului pe care se va construi un bloc de locuinţe destinate funcţionarilor publici, acolo unde au funcţionat cândva serele SPGC, pe strada 1 Decembrie 1918.


În această perioadă, în mai multe oraşe din ţară sunt proiecte care vizează reabilitarea sau construcţia unor stadioane ori baze sportive. Cum staţi la acest capitol?

Primarul Constantin Panturescu: După cum v-am informat deja, am depus la Bucureşti o parte din documentaţia necesară aprobării finanţării modernizării Stadionului Municipal, astfel încât să dispună de 5.000 locuri cu nocturnă, spaţiile necesare funcţionării normale, plus un teren de antrenament. Municipiul dispune la ora actuală de trei terenuri de sport multifuncţionale şcolare, pe covor sintetic, la Liceul "Ferdinand I", la Auto şi la G.P.P. "O lume minunată", la care se adaugă terenul de lângă stadion, recent preluat prin hotărârea consiliului local.


Este un bilanţ care ar trebui cunoscut şi analizat de către concitadini, pentru a decide dacă anul 2017 a reuşit să răspundă speranţelor pe care şi le-au pus în administraţia municipală. Ce puteţi să ne spuneţi despre obiectivele stabilite pentru 2018

Primarul Constantin Panturescu: N-aş vrea să mă hazardez înainte de adoptarea formei finale a bugetului cu care vom lucra, mai ales în condiţiile speciale în care ne aflăm acum... Aşa cum am anunţat şi într-o şedinţă recentă a legislativului, avem în plan o sală de gimnastică pentru Şcoala Gimnazială "Mircea cel Bătrân".

De altfel, pentru această unitate, ca şi pentru cea similară, "Basarab I", dispunem de nişte planuri extrem de interesante de modernizare, pe care ni le-a pus la dispoziţie consilierul meu personal, arh. Traian Ionescu. Dumnealui, care este şi vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din Argeş, a obţinut aprobarea acestei structuri pentru lansarea unui concurs de idei adresat tinerilor arhitecţi, pentru a da personalitatea meritată Oraşului Regal. Pentru început vizăm artera principală, Bulevardul Basarabilor, pe o lungime de 1,4 km. Va fi un concurs premiat de către Ordinul Arhitecţilor, prin care căutăm să promovăm talente veritabile din acest domeniu, pe care vom încerca să le angajăm pentru a lucra aici.


Ce se mai aude cu PUG-ul, aşteptat de vreo 9 ani?

Primarul Constantin Panturescu: Aşteptăm să intrăm în posesia lui în perioada imediat următoare, pentru că este un instrument de lucru indispensabil, a cărei lipsă s-a făcut destul de acut simţită în mai multe situaţii. În altă ordine de idei ne-am propus să reconsiderăm Parcul Fântâna lui Manole, cu costuri raţionale şi efecte chiar spectaculoase. Ţin să vă mai anunţ că am depus o parte din documentaţia prin care urmărim accesarea unei finanţări destinate construirii a 120 locuinţe sociale în Curtea de Argeş. În mare, cam asta ar fi situaţia, însă - repet! - vom putea discuta mai amănunţit după adoptarea bugetului. 

Planuri avem multe, dar trebuie să vedem care dintre priorităţi le putem realiza, în condiţiile în care unii, din considerente politice, bănuiesc că şi-ar dori să nu se facă mare lucru până în 2020. Sper să mă înşel şi aştept ca edilii aleşi de către cetăţeni să colaboreze mai bine în 2018, iar acest Oraş Regal să nu fie doar o necropolă, ci mult mai mult decât atât! Avem potenţial uriaş pentru turism şi chiar pentru dezvoltare economică şi suntem obligaţi să strângem cu toţii rândurile pentru a-l valorifica. Dacă nu, vom merita să fim condamnaţi de cei ce vor veni după noi! Interviu realizat de ArgesExpres.

03.01.2018
3488 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design