Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul RESITEI, Ioan Popa, nu mai vrea afisaj publicitar ilegal in oras

Primarul Ioan Popa

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, susţine că, în oraş, sunt peste 5.000 de reclame de diferite forme, mărimi şi dimensiuni, care sunt amplasate ilegal, pentru majoritatea fiind trimise, celor care le deţin, înştiinţări în vederea intrării în legalitate.

Aceste reclame nu numai că sunt amplasate ilegal, unele dintre ele pun chiar în pericol viaţa trecătorilor, iar aspectul oraşului te duce cu gândul la unul medieval. Aşadar, reclamele amplasate fără autorizaţie, urâte şi datând de zeci de ani, trebuie automat să fie date jos, iar în locul lor să apară reclame de actualitate, realizate unitar ca şi concept sau coloristică. Este momentul ca Reşiţa să devină un oraş civilizat şi modern. Există un regulament care trebuie respectat în acest sens“, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Primăria Reşiţa a trimis în luna decembrie notificări în cazul a peste 3.000 de asemenea reclame, iar 500 de astfel de mijloace de publicitate au fost deja desfiinţate de agenţii economici.

“Regulamentul privind amplasarea materialelor publicitare în Reşiţa s-a aflat în dezbatere publică timp de 30 de zile şi fiecare din cei care acum sunt nemulţumiţi ar fi putut să vină să-şi spună părerea. Nu s-a întâmplat acest lucru la momentul punerii în dezbatere publică a regulamentului, iar în prezent, când trebuie să se respecte legea, sunt tot felul de voci care se manifestă mai ales în spaţiul online”, a precizat primarul Reşiţei.

În şedinţa Consiliului Local din 28 noiembrie 2017 s-a adoptat, în baza Legii 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, un Regulament pentru municipiul Reşiţa. În luna decembrie, Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei a început o campanie de informare publică privind modul de intrare în legalitate sau desfiinţarea mijloacelor de publicitate care nu respectă prevederile acestui regulament. De asemenea, au fost transmise înştiinţări deţinătorilor unor astfel de panouri, afişe sau bannere.

Operatorii economici se pot adresa Direcţiei Urbanism, Amenajarea Teritoriului, direct sau pe e-mail, iar cei care doresc doar reclame temporare pot completa singuri o fişă. Ei trebuie să prezinte planul de încadrare în zonă şi un ortofotoplan (imagine satelit din Google Maps), nefiind necesară elaborarea ridicării topografice cu viza Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, precum şi o fotografie cu amplasamentul, pe care beneficiarul să deseneze mijlocul de publicitate.

Pentru obţinerea Certificatului de Urbanism, cât şi a Avizului de Publicitate Temporară nu este necesară contractarea unui proiectant autorizat, memoriul şi planurile putând fi realizate de către beneficiar.

Panourile publicitare mobile, mijloacele de publicitate pentru promovarea evenimentelor culturale şi colantarea vitrinelor necesită doar obţinerea avizului de publicitare temporară, nefiind necesară elaborarea documentaţiei pentru autorizaţie de construire.

Mijloacele de publicitate care necesită autorizaţie de construire vor fi verificate din punct de vedere al rezistenţei şi stabilităţii de specialiştii din domeniu, pentru siguranţa cetăţenilor, precizează Primăria Reşiţa. AGERPRES

12.01.2018
261 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Anina
Baile Herculane
Bocsa
Caransebes
Moldova Noua
Oravita
Otelu Rosu
Resita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Caraş Severin pentru ziua de azi.


 
Informatii din Caraş Severin

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design