Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul Robu ar vrea inmatricularea masinilor din alte judete ai caror proprietari locuiesc in TIMISOARA; Cele sapte cinematografe preluate de Primarie, reabilitate pana la finalul anului

Primarul Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu a declarat, luni, că susţine deschiderea pentru atragerea forţei de muncă din alte judeţe în Timişoara, dar consideră că bugetul local ar avea mai mult de câştigat dacă aceştia şi-ar face cărţi de identitate în oraş şi şi-ar înmatricula autovehiculele aici.

"Nu pare normal să se trăiască într-un oraş fără mutaţie în actul de identitate. Sunt circa 100.000 de astfel de persoane, despre care nu se ştie că sunt aici. (...). Să nu fiu greşit înţeles. Timişoara are nevoie de forţă de muncă, de la super-specialişti cu studii superioare până la meşteri, dar (...) nu este normal să nu-şi transcrie maşina, pe număr de Timiş, câtă vreme beneficiază de toată infrastructura oraşului", a afirmat Nicolae Robu.

El mai opinează că trebuie să se instituie un mecanism foarte simplu, pentru ca aceia care muncesc în Timişoara să şi contribuie la bugetul local, întrucât "egalitatea în drepturi presupune şi egalitate în obligaţii". În primul rând, edilul vizează faptul că toate aceste vehicule folosesc şi uzează infrastructura rutieră a oraşului, realizată şi menţinută din bugetul timişorenilor.

"Nu este normal să nu contribuie la bugetul local, să nu-şi înregistreze maşinile pe Timiş şi să nu plătească impozitul pe auto aici. Cei care se angajează devin timişoreni, venind din Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Hunedoara, Arad, inclusiv din Moldova şi din sudul mai îndepărtat. Toţi aceştia sunt cetăţeni ai Timişoarei'', a mai adăugat Robu. AGERPRES

Cele şapte cinematografe care au fost câştigate în instanţă de Primăria municipiului Timişoara de la RADEF, la sfârşitul anului trecut, vor fi reamenajate şi îşi vor găsi funcţionalitatea până la finalul acestui an.

"Suntem în faza de preluare pe inventar a acestor cinematografe, după care vom da drumul la studiul de fezabilitate pentru reparaţii capitale şi refuncţionalizarea lor. Unul va rămâne cinematecă, iar în celelalte vom organiza proiecţii de filme, dar nu vor fi full-time. În funcţie de felul cum vor merge procedurile de achiziţii publice, până la finele anului vor fi gata", a declarat luni primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului, municipalitatea are prevăzut buget pe 2018 şi pentru repararea cinematografelor care au ajuns, toate, în paragină, unele dintre ele chiar adăposturi clandestine ale oamenilor străzii.

"Luptăm în continuare pentru cinematograful 'Studio'. În timp ce alţii au risipit avuţia publică a Timişoarei, noi o creştem. (...) Spaţiile respective au fost ţinta a tot felul de speculanţi care nu au ratat nicio ocazie până acum să se îmbogăţească prin astfel de căi, după ce unul dintre cinematografe ajunsese în proprietatea unei pensionare'', a adăugat Robu.

Destinaţia celor şapte săli de cinema, ''Timiş'', ''Victoria'', ''Arta" cu grădina de vară, ''Dacia'', ''Unirea'', ''Fratelia'', ''Freidorf'' va trece printr-o dezbatere publică, dar care va fi cu siguranţă una culturală.

Nicolae Robu a mai adăugat că unul dintre acestea va fi atribuit ca sediu pentru Casa de Cultură a Studenţilor care, chiar dacă este în jurisdicţia Ministerului Educaţiei, este un obiectiv important pentru oraş şi "primăria trebuie să se implice pentru a crea condiţii cât mai bune pentru activitatea de hobby, dar nu numai, pentru studenţimea timişoreană".

În celelalte îşi vor putea desfăşura activităţile culturale tineri talentaţi, în cartierele în care se află respectivele cinematografe.

Aceste cinematografe au fost construite înainte de anul 1990, iar Primăria a purtat ani de zile procese cu RADEF pentru a le prelua. RADEF a mai fost nevoită să cedeze anii trecuţi cinematograful "Capitol" şi Grădina de Vară a acestuia Filarmonicii Banatul, sala fiind construită de primărie în 1929, iar în 1956 a fost naţionalizată de regimul comunist, pentru ca în 2007 să fie preluată de municipalitate, printr-o lege specială.

În perioada interbelică, în Timişoara existau aproape 30 de cinematografe de stat şi private. AGERPRES

12.03.2018
1245 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzias
Ciacova
Deta
Faget
Gataia
Jimbolia
Lugoj
Mosnita Noua
Recas
Sanmihaiu Roman
Sannicolau Mare
Timisoara


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Timiş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design