Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul din BAIA MARE, Catalin Chereches, castiga teren la Tribunalul Cluj

Primarul Catalin Chereches

Una dintre presupunerile celor de la DNA Cluj cum că edilul din Baia-Mare, Cătălin Cherecheş a dat mită unui director de ziar a fost demontată la ultimul termen de judecată. Chemat pentru a fi audiat de către judecătoarea de fond, Nora Boiciuc, Florin Nicolae Creţ – reprezentantul publicaţiei Glasul Maramureşului a declarat în sala de şedinţă că banii primiţi de la Cherecheş erau în urma unui contract de publicitate încheiat în mod legal cu acesta. 

Tot la acest termen s-a pus în discuţie eliminarea restricţiilor aplicate lui Cherecheş în a lua legătura cu anumite persoane ce deja au fost audiate ca martori în dosar.

Ajuns pe funcţia de consilier local în Baia-Mare după alegerile din 2016, timp în care Cherecheş era arestat preventiv, Florin Nicolae Creţ este şi directorul ziarului Glasul Maramureşului.

În speţă, la data în care i s-a făcut flagrantul Creţ ar fi mers în biroul lui Cherecheş de unde a ridicat suma de 5.000 lei pe care procurorii o prezentau ca mită. Pe parcursul audierii sale, Florin Creţ a declarat că acea vizită nu a fost singulară şi că în baza contractului de publicitate pe care îl avea primarul băimărenilor, el ridica regulat sumele de bani.

Sunt consilier local la Primăria Baia Mare. La data despre care se vorbeşte în rechizitoriu eram şi director general la Glasul Maramureşului, mai exact, anul trecut în luna aprilie. Cu inculpatul Cătălin Cherecheş am avut o relaţie comercială. Acesta comanda publicitate pentru imaginea dânsului prin intermediul ziarului. Aceasta a fost făcută contra unei sume de bani raportat la înţelegerile părţilor. În 26 aprilie aveam programată o întâlnire cu inculpatul, în jurul orei nouă. Însă, Cătălin Cherecheş m-a sunat sau mi-a trimis un mesaj pentru a-mi spune să ne întâlnim la orele amiezii pentru că nu putea mai repede. La amiază am fost în biroul său, sens în care mi-a dat suma de 5.000 lei ce reprezenta contravaloarea unei părţi din contractul de publicitate încheiat cu acesta.

După ce am ieşit din biroul său am sunat la casieria SC Global Media Trust SRL(firma pe care funcţionează ziarul Glasul Maramureşului) pentru a se întocmi factura şi bonul fiscal. După acest telefon la scurt timp am predat la secretariatul din primărie cele solicitate de la casieria ziarului. Am făcut acest lucru deoarece în birou la Cherecheş nu se mai putea intra, acesta fiind ocupat deoarece la faţa locului au sosit organele de anchetare ale DNA.

Menţionez faptul că suma de bani primită de la Cherecheş a fost depusă în contul societăţii ziarului Glasul Maramureşului” a declarat Florin Creţ.

Expertul român Cătălin Grigoraş, profesor la Universitatea Colorado şi directorul Centrului Naţional de Expertize Media din SUA, specializat pe înregistrări audio-video a fost solicitat într-un dosar penal de la Tribunalul Cluj. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a primit acceptul lui Grigoraş pentru a-l propune ca expert parte în cadrul expertizei deja autorizate asupra înregistrărilor făcute cu telefonul din dosar. Urmează ca instanţa să se pronunţe asupra cererii primarului.

La termenul din 12 iulie, avocaţii lui Cătălin Cherecheş au solicitat judecătorului ca la expertiza dispusă în cauză să participe şi Cătălin Grigoraş, expert autorizat pe înregistrări audio-video în România şi Statele Unite ale Americii.

La efectuarea expertizei, pentru ca permite Codul de procedură penală si pentru ca e mai bine sa fie mai multe minţi, îl propunem pe Cătălin Grigoraş din Bucureşti”, a spus avocata Doina Gherman.

Art. 173 alin. (4) din CPP: Părţile şi subiecţii procesuali principali au dreptul să solicite ca la efectuarea expertizei să participe un expert recomandat de acestea.

Procurorul de şedinţă din partea DNA Cluj a precizat: ”Să verificam daca acea persoana are calitatea de expert. De principiu, nu ne opunem”

Amintim că la termenul de judecată trecut,magistratul de fond Nora Boiciuc a fost de acord cu efectuarea unei expertize criminalistice asupra înregistrărilor din telefonul denunţătorului Cristian Şpan, probe esenţiale în dosar.

Expertul deja numit în cauză de instanţă a transmis că are nevoie ca avocaţii primarului să precizeze care înregistrări să fie analizate, căci sunt mai multe. Astfel, urmează că avocaţii să le reasculte şi să răspundă. De asemenea, Şpan trebuie să comunice datele de securitate ale telefonului pentru ca expertul să poată să-l deschidă.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 22 septembrie, până când judecătorul se va pronunţa asupra cererii primarului de revocare a interdicţiei de a părăsi ţara, care îl împiedică să participe la evenimente importante, precum Consiliul extraordinar al primarilor din Europa, sau să răspundă invitaţiilor altor primari, precum cel din Paris. GazetaDeCluj

17.07.2017
299 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baia Mare
Baia Sprie
Borsa
Cavnic
Dragomiresti
Salistea de Sus
Seini
Sighetu Marmatiei
Somcuta Mare
Targu Lapus
Tautii-Magheraus
Ulmeni
Viseu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Maramureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design