Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Petrosani
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
5.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Primarul din TARGU MURES cere definirea clara a abuzului in serviciu si a incompatibilitatilor; Dorin Florea este nemultumit ca proiectele de infrastructura regionala nu pot accesa finantare europeana

Primarul Dorin Florea

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a cerut insistent partidelor politice, dar şi Asociaţiei Municipiilor din România, să se definească cu exactitate elementele abuzului în serviciu şi ale incompatibilităţilor, astfel încât administraţiile publice locale să nu mai fie bulversate.

"Am cerut clarificarea incompatibilităţilor, trebuie stabilită o regulă a jocului, nu cum e acum că ‘pe unul îl iau, pe altul nu îl iau’. Abuzul în serviciu trebuie definit. De ce să distrugi o ţară întreagă şi să pui toată administraţia cu dosul în sus pentru că nu se defineşte ce înseamnă abuzul în serviciu? Ca primar, ce abuz pot să fac? Cer reguli foarte clare. Politicienii şi partidele trebuie să înţeleagă că primarii nu trebuie să cadă la mijloc pentru disputele lor, ci trebuie clarificate aceste aspecte. Atât PNL, cât şi PSD trebuie să se înţeleagă şi să stabilească regulile clare, iar atunci nu mai comentezi. Dar nu e normal să ajungi să fii murdărit şi apoi ieşi curat şi plăcut uscat, dar rămâi cu plăcuţa la gât", a arătat Dorin Florea.

Edilul consideră că abuzul în serviciu definit clar ‘trebuie să fie abuz, cu sau fără prag’. AGERPRES

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, şi-a exprimat nemulţumirea miercuri, într-o conferinţă de presă, faţă de modul în care sunt concepute ghidurile solicitantului, arătând că în baza acestora proiectele de infrastructură regională nu se încadrează pentru accesarea fondurilor europene.

Edilul a spus că deşi în urmă cu câţiva ani se creionau strategii pentru accesarea de fonduri europene importante pentru proiecte integrate cu caracter regional, care să cuprindă mai multe localităţi, până în acest moment prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 nu pot fi accesate astfel de fonduri.

‘Ceea ce constat, referitor la fondurile europene, superficialitatea şi modul în care se negociază şi se obţin aceste ghiduri, sunt clar rolul oamenilor din birouri ‘ atâta ştiu, atâta fac’ (…) Lucruri ciudate, de aceea ceea ce vedeţi în România sunt lucruri ciudate. Exact ca şi genul de oameni care fac subiectele pentru examene, care nu ţin cont de cultura generală a studentului, ci vor să îl prindă cu ceva ce nu ştie. Cam aşa şi cu ghidurile acestea. În urmă cu 3-4 ani se punea problema accesării fondurilor mari, cu adevărat substanţiale. Nu am văzut nimic, se bate pasul pe loc, nu există niciun proiect dezbătut. Sunt doar ieşiri obligatorii, rezultat – zero. Acum au apărut nişte ghiduri în care nu se încadrează niciunul dintre cele 8 proiecte mari pe care le-am conceput. Rezultatul a ieşit exact pe dos. În loc să faci lucrurile mari, regionale – servicii publice, poduri, legături rutiere – nu se califică (…) Noi ne-am încadrat la ora actuală la un proiect de 31 milioane de lei. Nici măcar extindere de drumuri nu poţi să faci, ci un fel de modernizare’, a arătat Dorin Florea.

Acesta a spus că în ghiduri au fost prevăzute o serie de lucruri care nu pot avea aplicabilitate în niciun oraş din România, cum ar fi căi rutiere pe care să circule doar autobuze.

"În capul şi în creierii lor şi-au imaginat un gen de proiect integrat în care să circule numai autobuze. Vă întreb eu, ce oraş din România îşi permite să disloce o parte din drumuri pe care să circule numai autobuze. În loc de extinderea Căii Sighişoarei (centura municipiului, n.r.), pot să lărgesc nişte drumuri şi, ca să fie integrat, cumpăr şi 60 de autobuze, cu depouri la capete de linie. La modernizare pot să fac strada Gheorghe Doja pentru că circulă pe aici şi autobuze (…) Iată ce a ieşit dintr-un proiect de extindere a infrastructurii rutiere şi dintr-unul de transport. E rodul oamenilor din birouri (…) E o perioadă blestemată, putem doar să dăm luciu la mizerie, luciu la lucruri anacronice. Mă duc pe drumul existent şi îi dau luciu, în loc să construiesc", a mai susţinut primarul Dorin Florea. AGERPRES

20.07.2017
171 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Gurghiu
Iernut
Ludus
Miercurea Nirajului
Reghin
Sangeorgiu de Padure
Sarmasu
Sighisoara
Sovata
Targu Mures
Tarnaveni
Ungheni


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Mureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Mureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design