Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (2/2)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/1)
3.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Primarul municipiului IASI a discutat cu directorul general al Groupe Renault Romania despre proiectul unei retele de alimentare electrica municipala

Mihai Chirica si Yves Caracatzanis

Pe 8 septembrie, după dezbaterea și conferința de presă organizate la Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor IDEO, directorul general al Groupe Renault România, Yves Caracatzanis, a avut o întâlnire cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, la Palatul Roznovanu.

În cadrul discuțiilor, primarul Mihai Chirica a făcut o scurtă prezentare a contextului economic ieșean, care cunoaște o dezvoltare deosebită în ultimii ani mai ales datorită investițiilor străine și sectorului IT, unde s-a înregistrat o creștere de la 5.000 angajați, în urmă cu trei ani, la circa 16.000 în prezent. Edilul-șef a prezentat și problema majoră pe care o ridică parcul excedentar de autovehicule vechi și poluante, care sunt neutilizate, dar ocupă locurile de parcare disponibile. În context, primarul a punctat faptul că, din cauza prevederilor Codului Fiscal, autoritățile locale se află în imposibilitatea acordării unor facilități fiscale / penalități în funcție de gradul de poluare.

Pornind de aici, edilul-șef a vorbit despre intenția Primăriei Municipiului Iași de a crea o rețea de alimentare electrică municipală care să deservească întregul oraș, în acest sens existând un studiu elaborat în urmă cu trei ani, precum și despre dorința de a corela acest demers cu proiecul de bike sharing, care va fi înaintat pentru a beneficia de finanțare europeană. Oficialul Renault s-a arătat interesat să susțină cu experți ai companiei această inițiativă, inclusiv pentru actualizarea studiului existent și propunerea de soluții existențe la nivel european.  

Acesta a arătat că în prezent există câteva stații de încărcare în România, dar că este necesat un sistem unitar, dublat de alte facilități, precum parcările special rezervate, accesul în zone interzise traficului etc., un astfel de sistem integrat putând stimula interesul conducătorilor români pentru mașini elecrice. De asemenea, reprezentantul Renault a promis că va păstra legătura cu edilul Iașului pentru a sprijini proiectele municipalității legate de infrastructura electrică și mobilitatea sustenabilă.

„Am discutat cu domnul Yves Caracatzanis și despre importanța capitală a infrastructurii rutiere din România, indispensabilă pentru dezvoltarea durabilă a statului nostru și, în particular, a Regiunii Nord-Est. Ca și Domnia Sa, consider că printre prioritățile pe care trebuie să ni le asumăm se numără infrastructura, reducerea vechimii parcului auto, încurajarea pieții locale astfel încât autoritățile și instituțiile publice să utilizeze mașini din producția autohtonă, competitivitatea economică și educația de performanță”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Reprezentanții Groupe Renault România vor reveni la Iași pe 4 octombrie pentru a participa la o dezbatere privind mobilitatea sustenabilă organizată la Palatul Roznovanu de Camera de comerț româno-franceză, scrie Administratie.ro.

12.09.2017
117 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design