Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primarul municipiului SFANTU GHEORGHE sustine ca, in bugetul pe 2018, vor trebui “sacrificate” investitiile; Nu putem tine pasul cu ritmul de crestere a numarului de masini, recunoaste primarul; Primaria vrea sa demareze in primavara programul de reabilitare a fatadelor blocurilor

Primarul Antal Arpad

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că scăderea impozitului pe venit cu şase procente va afecta semnificativ bugetul local pe anul 2018, iar pe primul loc pe “lista de sacrificii” vor fi investiţiile.

Vă pot spune că va trebui să strângem cureaua peste tot, pentru că şapte milioane de lei în minus înseamnă ceva şi nu pot fi luate doar de la un domeniu (…) Practic, vom încerca să tăiem de acolo de unde se poate tăia, iar, din păcate, cea mai mare problemă va fi la investiţii, pentru că tot ce înseamnă instituţie trebuie să funcţioneze. Nu putem lua 20% de la o instituţie pentru că asta ar însemna să se închidă. Trebuie să funcţioneze şi instituţiile de învăţământ, şi instituţiile de cultură, şi cele sociale. Deci, practic, întotdeauna se pot tăia bani de la investiţii, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că proiectul de buget pe acest an va fi pus în curând în dezbatere publică, iar cel mai probabil va fi adoptat de Consiliul Local în prima săptămână a lunii februarie. În ciuda “austerităţii” financiare, Primăria va încerca să asigure salarii decente şi “motivante” angajaţilor, a menţionat edilul.

“Suntem oameni responsabili, salariile vor fi, în 2018, la un nivel care să motiveze cetăţenii care lucrează pentru Primărie şi în acelaşi timp să fie sustenabile”, a mai spus primarul Antal Arpad. AGERPRES

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că municipalitatea nu poate ţine pasul, în ce priveşte parcările, cu ritmul de creştere a numărului de maşini. Renunţarea la spaţiile verzi în favoarea parcărilor nu reprezintă o soluţie, iar parcările supraetajate sau subterane sunt foarte costisitoare şi greu de amortizat, a mai spus acesta.

“Poţi să faci parcări etajate, dar costul per loc de parcare într-o parcare etajată este între 10.000 şi 15.000 de euro, în timp ce valoarea medie a maşinilor din municipiul Sfântu Gheorghe este de 5.000 de euro. Spuneţi-mi cum rezolvăm problema să parcăm maşini de 5.000 de euro în parcările de 10.000 sau 15.000 de euro, cine le va plăti? Deci, eu sunt de acord să facă Primăria, chiar dacă se amortizează în 20 de ani, dar dacă facem un calcul ce înseamnă amortizarea pe 20 de ani a unei investiţii, vă întreb dacă vor plăti lunar 150 de euro pentru parcare cetăţenii din acest oraş. Deci, haideţi să fim realişti. (…) Eu vă spun cum se întâmplă lucrurile în anumite oraşe din Vestul Europei, (…) în care maşina se înmatriculează în momentul în care proprietarul vine şi demonstrează că are loc de parcare, deci este o precondiţie pentru înmatricularea maşinii. (…) Eu nu pot să fac minuni, aşa cum nu poate să facă nici primarul din Cluj, nici cel din Bucureşti şi nici altcineva“, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Un raport al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, dat recent publicităţii de Prefectură, relevă că numărul maşinilor înmatriculate anul trecut în judeţ a crescut semnificativ după eliminarea timbrului de mediu, ajungând la peste 13.700.

“Faţă de 8.939 de dosare prelucrate în anul 2016 avem o creştere de 4.805 dosare, ceea ce ne duce la un total de 13.744 de dosare verificate şi implementate pe înmatriculări”, a precizat prefectul Sebastian Cucu. AGERPRES

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe şi-a propus să demareze în primăvara acestui an programul de reabilitare a faţadelor blocurilor din municipiu, fiind vizate, în prima fază, cele din zona centrală şi de pe Bulevardul “1 Decembrie”.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a declarat că programul va fi subvenţionat din bugetul local, iar majoritatea cetăţenilor vor putea beneficia de subvenţie, prin urmare nu vor trebui să suporte cheltuielile din propriul buzunar, dacă întrunesc condiţiile stabilite de Consiliul local.

“Anul acesta în zona centrală şi pe magistrala 1 Decembrie vrem să începem lucrările. (…) Bineînţeles că nu toată lumea e de acord (…), încă sunt discuţii şi este, de fapt, o muncă de convingere, fiindcă, din păcate, oamenii nu citesc hotărârea de consiliu pentru că sunt multe pagini. (…) Deci trebuie explicat pe îndelete, iar până la urmă oamenii trebuie să înţeleagă că dacă procedează bine, atunci nu le va aduce costuri suplimentare, fiindcă aproape toată lumea poate să beneficieze de ajutor social pentru acest proiect. (…) Da, vor trebui să avanseze banii de cheltuieli, dar după aceea vor primi toţi banii. (…) Se poartă aceste discuţii şi în primăvară programul ar trebui să înceapă“, a declarat Toth Birtan Csaba.

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat în luna septembrie 2017 programul multianual de reabilitare a faţadelor blocurilor cu scopul de a îmbunătăţi calitatea structural-ambientală a clădirilor şi, implicit, aspectul urbanistic al localităţii.

În regulamentul adoptat de Consiliul local a fost introdusă o prevedere care permite acordarea unei subvenţii din bugetul local pentru realizarea acestor lucrări acelor familii în care venitul mediu net lunar pe membru este mai mic decât venitul mediu net la nivel naţional.

Potrivit autorităţilor locale, marea majoritate a cetăţenilor municipiului Sfântu Gheorghe se încadrează în această categorie, prin urmare pot beneficia de subvenţie.

Programul se va derula pe durata a trei ani, până în 2020, după refacerea faţadelor blocurilor din zona centrală, urmând să fie reabilitate faţadele blocurilor din cartiere. AGERPRES

12.01.2018
552 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baraolt
Covasna
Intorsura Buzaului
Sfantu Gheorghe
Targu Secuiesc


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Covasna pentru ziua de azi.


 
Informatii din Covasna

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design