Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

RESITA: Antreprenorii s-au dus peste primar

Viceprimarul Gabriel Durut

Mai mulți antreprenori și mici afaceriști din Reșița s-au dus în această dimineață peste Ioan Popa, primarul Reșiței. Din păcate primarul nu i-a primit, motivând că nu ar fi în localitate, dar oamenii s-au strâns în fața Primăriei pentru a protesta. Ei sunt nemulțumiți de cuantumul taxelor de concesiune pentru terenurile unde își au puse tonetele sau chioșcurile.

Pentru un mic butic, pentru care în decembrie 2016 se plătea o chirie lunară de 500 de lei, începând din ianuarie 2017 s-a plătit câte 900 de lei pe lună, pentru ca acum birul să ajungă la 1.600 de lei. Asta în condiţiile crizei, ale taxelor din ce în ce mai împovărătoare. În vreme ce altcineva care are şi o terasă a ajuns să aibă de plătit undeva la 4.000 de lei pe lună. „Avem câte doi, trei angajaţi. Ce facem, îi dăm afară? Eu am persoane care lucrează la mine de 12, chiar de 16 ani“, spunea unul dintre patroni.

„Suntem mai mulţi antreprenori din Reşiţa care avem mici afaceri şi care suntem nemulţumiţi de o hotărâre a Consiliului local din municipiu, dată în 20 decembrie anul trecut, prin care s-au dublat chiriile pentru terenurile de sub chioşcurile noastre. Practic, în câteva luni, toţi cei care au chioşcuri în Reşiţa vor fi afectaţi, iar afacerile lor vor muri”, a declarat Staicu Sorin, om de afaceri din Reşiţa.

Chiriile au fost mărite în ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa din 2018 la aproape 2 lei/mp/zi. 

„În momentul de faţă, la 17 metri pătraţi am de plătit 1.700 lei, iar după scumpire voi avea de plătit 3.400 lei, ceea ce e foarte mult, în condiţiile în care aici suntem în Reşiţa, unde totul de mişcă foarte greu. Noi avem chioşcurile noastre, proprietate personală, iar în cazul de faţă vorbim doar despre teren. Avem angajaţi, contabil, cărţi de muncă, alte cheltuieli la stat. Practic, nu vom reuşi să supravieţuim cu asemenea chirii pe teren. Ne desfiinţează! Oamenii vor ajunge în şomaj şi tot statul va trebui să îi plătească”, a afirmat un alt protestatar.

Viceprimarul Reşiţei, Gabriel Duruţ, a declarat că noile chirii au fost aliniate la nivelul celor din alte oraşe, dar, având în vedere argumentele antreprenorilor, se va lua în considerare reducerea sau chiar revenirea la vechea formă de taxare, fapt pentru care se vor revedea cu aceștia la începutul săptămânii viitoare, pentru a găsi o rezolvare, scrie Banatulazi.

29.01.2018
293 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Anina
Baile Herculane
Bocsa
Caransebes
Moldova Noua
Oravita
Otelu Rosu
Resita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Caraş Severin pentru ziua de azi.


 
Informatii din Caraş Severin

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design