Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Repararea drumurilor si trotuarelor, pe primul loc in topul doleantelor cetatenilor din SFANTU GHEORGHE; “Generatia Z” si familiile cu multi copii, in atentia primarului

Primarul Antal Arpad

Întreţinerea şi repararea drumurilor şi trotuarelor se află pe primul loc în topul celor mai importante probleme cărora autorităţile locale din Sfântu Gheorghe ar trebui să le acorde atenţie în acest an, relevă un sondaj de opinie realizat de Primăria municipiului.

Potrivit acestuia, pe următoarele locuri sunt asigurarea alimentării cu apă şi canalizare, spaţiile verzi, salubritatea, amenajarea de noi locuri de parcare, precum şi reabilitarea şi dotarea clădirilor instituţiilor de învăţământ. La polul opus, sunt finanţarea cultelor, funcţionarea Poliţiei locale, construirea de locuinţe sociale, susţinerea echipei de baschet Sepsi SIC, aflată în prima Ligă, sprijinirea comunităţilor marginalizate, a adăpostului de câini şi a mai multor instituţii de cultură.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că sondajul, realizat on-line printr-un chestionar postat pe pagina de internet a instituţiei, a avut rolul de a vedea dacă priorităţile municipalităţii coincid cu cele ale cetăţenilor.

“Pot să vă spun că nu suntem într-o situaţie foarte uşoară, practic, rezultatul sondajului confirmă ceea ce am spus de foarte multe ori: că societatea este extrem de segmentată şi că doleanţele cetăţenilor de foarte multe ori se bat cap în cap. Vă dau câteva exemple (…): sunt foarte mulţi care vor spaţii verzi (…), dar şi foarte mulţi care spun că ar fi nevoie de mai multe locuri de parcare“, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, sondajul a relevat, totodată, că numeroşi cetăţeni nu ştiu exact care sunt atribuţiile Primăriei, dovadă faptul că au cerut autorităţilor locale să aloce mai puţini bani Jandarmeriei, să modernizeze trecerea peste calea ferată sau să intervină pentru ca angajaţii unor instituţii deconcentrate ale statului să fie mai politicoşi.

“Sunt foarte multe propuneri venite din partea cetăţenilor, de la unele foarte concrete (…), până la propuneri foarte generale, cum ar fi să nu plece tinerii din ţară. (…) Sunt unele propuneri care nu sunt în concordanţă cu viziunea noastră (…), pentru că spun că nu ar trebui să finanţăm anumite instituţii de cultură sau echipe de sport. (…) Eu de foarte multe ori am spus că trebuie să încercăm să ţinem un echilibru între tot ce înseamnă investiţiile în infrastructură şi tot ce înseamnă investiţii în comunitate. Într-adevăr, investiţiile în infrastructură se văd foarte repede şi sunt foarte populare, dacă se poate spune aşa, în timp ce investiţiile în comunitate nu se văd de azi pe mine, dar sunt la fel de importante. (…) Eu cred că prin cultură şi prin sport putem face ca tinerii să aibă o viaţă sănătoasă şi să rămână în acest oraş. (…) În concluzie, foarte multe dintre propunerile formulate de cetăţeni se vor regăsi în bugetul oraşului, care va fi votat marţi în Consiliul Local Municipal”, a afirmat Antal Arpad.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 ianuarie – 6 februarie iar la acesta au răspuns benevol 1.327 persoane din peste 54.000 de locuitori ai municipiului Sfântu Gheorghe. AGERPRES

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat că intenţionează să genereze o serie de proiecte ce vizează “generaţia Z” şi familiile cu mulţi copii, punctul de plecare al acestor idei fiind rezultatele unui sondaj de opinie.

“În viitorul apropiat voi iniţia o serie de întâlniri cu tinerii din oraş, cu elevii mai ales, pentru că mi-am dat seama că cunosc prea puţine despre viziunile acestei generaţii, numite şi generaţia Z, şi chiar m-am gândit că anul acesta se fac zece ani de când sunt primar, iar dacă ei acum au 15 ani, înseamnă că atunci aveau 5 ani. La 15 ani deja au viziuni, au păreri pe care ar trebui să le cunosc (…) Au fost câteva observaţii (în sondaj n.r.), au spus că ar trebui să întinerim un pic oraşul, nu ştiu ce înseamnă în viziunea lor acest lucru şi chiar vreau să aflu lunile următoare, deci voi avea o serie de întâlniri cu ei“, a precizat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai adăugat că un alt proiect, pe care îl are în vedere de mai mult timp, se referă la sprijinirea familiilor cu mulţi copii. “Am avut un proiect (…) pe care o să îl deblochez şi care se întâlneşte cu câteva observaţii venite din partea cetăţenilor şi care se referă la un sprijin acordat familiilor cu mulţi copii, în sensul de le acorda facilităţi la parcarea, la intrarea în anumite instituţii de cultură şi de recreere (…) Realizarea acestui sondaj a fost o iniţiativă bună din care am învăţat şi am primit un feedback din partea cetăţenilor”, a mai spus Antal Arpad.

Sondajul a fost realizat online, pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe, în perioada 29 ianuarie – 6 februarie, iar la acesta au răspuns 1.327 de persoane. AGERPRES

14.02.2018
226 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baraolt
Covasna
Intorsura Buzaului
Sfantu Gheorghe
Targu Secuiesc


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Covasna pentru ziua de azi.


 
Informatii din Covasna

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design