Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

SUCEAVA: Piste de biciclete trasate ca pentru betivi


Dacă vechile marcaje dădeau prin stâlpi, noile marcaje prin care se încearcă evitarea stâlpilor arată de parcă ar fi destinate bicicliştilor sub influenţa alcoolului. În municipiul Suceava urmează să fie marcaţi 12.762 metri liniari de piste pentru biciclete. Lăţimea pistelor este de un metru şi sunt amenajate pe trotuarele din oraş, fiind semnalizate din 500 în 500 de metri.

La începutul acestei luni, în municipiul Suceava s-a început marcarea noilor piste pentru biciclişti. Cele vechi dădeau prin stâlpi sau staţii de autobuz, creând unele impedimente bicicliştilor.

Noile piste vor fi marcate, în cea mai mare parte, pe partea de trotuar de lângă blocuri. Doar acolo unde sunt stâlpi, va fi aleasă varianta ca pistele să fie amenajate lângă stradă. Remarcarea pistelor se va face cu culoarea galben spre deosebire de cele vechi ce au fost trasate cu alb.

Astfel, 12.762 de metri liniari de piste de biciclete vor fi marcate în curând în municipiul Suceava, lăţimea pistelor fiind de un metru. În interiorul pistelor vor fi făcute şabloane standard care să le semnalizeze din 500 în 500 de metri.

Nici bine nu au început treaba cei de la Primărie, că deja au apărut unele nemulţumiri. În zona Orizont din cartierul Burdujeni, pista de biciclişti pare a fi trasată pentru cei ce pedalează după ce au consumat băuturi alcoolice. Stâlpul ce apare pe traseul pistei a fost evitat cu o buclă, pentru ca bicicliştii să fie în siguranţă.

„Au făcut-o ca să o facă. Aici mai bună era aia veche, dar ce să le ceri. Să facă şi ei o pistă adevărată pentru biciclişti, nu să tragă două dungi pe trotuar”, a spus un biciclist nemulţumit.

Reprezentanţii Primăriei municipiului Suceava susţin că a fost aleasă această variantă pentru că, dacă pista ar fi fost amplasată în capătul celălalt al trotuarului, numărul stâlpilor ar fi mult mai mare.

„Toţi stâlpii sunt lângă stradă şi doar acesta este diferit, lângă parapet. În acest caz se merge cu marcajul pistei de bicicleta pe varianta cu mai puţini stâlpi şi în zona stâlpului < > se face buclă din timp”, a explicat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi.

Primăria municipiului Suceava doreşte să creeze o bandă specială pentru biciclete, însă acest lucru va avea loc abia după ce se vor crea noile sensuri unice de pe principalele bulevarde din oraş, estimarea fiind undeva prin 2020, scrie Adevarul.

11.08.2017
739 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Brosteni
Cajvana
Campulung Moldovenesc
Dolhasca
Falticeni
Frasini
Gura Humorului
Liteni
Milisauti
Radauti
Salcea
Siret
Solca
Suceava
Vatra Dornei
Vicovu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Suceava pentru ziua de azi.


 
Informatii din Suceava

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design