Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Strazile din RESITA, refacute in batjocura cu 12 milioane de euro imprumutati - VIDEO

Primarul Ioan Popa

Străzile pentru care Primăria Reşiţa a contractat, în mandatul primarului Mihai Stepanescu, un credit pe 30 de ani, de 12 milioane de euro, au fost asfaltate în bătaie de joc şi acum sunt toate sparte, deşi n-au trecut decât trei ani de la refacerea totală a acestora.

Situaţia a fost semnalată de către actualul primar al Reşiţei, Ioan Popa care spune că e vorba de zeci de kilometri din zonele Minda, Universalul vechi şi Moroasa, unde deşi licitaţia a fost câştigată de către o societate – Ecobau - a fost dată de mai multe ori în subantrepriză, până s-a ajuns ca lucrările să fie executate de către firma Speed Prod SRL, unde acţionar era viceprimarul Ioan Crina, cel care a rămas la conducerea oraşului, după ce primarul Mihai Stepanescu a fost arestat.

Popa spune că lucrările executate sunt sub orice critică şi că nu s-a respectat proiectul.

“Am vrut să analizăm o situaţie punctuală cu privire la drumurile din Reşiţa, şi mă refer în primul rând la cele care au fost reabilitate cu acel faimos credit de 12 milioane de euro pe cele 4 tronsoane, bani cu care Reşiţa s-a creditat pe 30 de ani. După trei ani de la realizarea acestor tronsoane, o parte din ele au început să cedeze şi ne-am uitat să vedem de ce se întâmplă acest lucru şi am constatat că unele nu au respectat proiectul. Sunt tronsoane unde trebuia să se frezeze 10 cm de asfalt, să se pună 6 cm de strat de asfalt de rezistenţă şi alţi 4 cm de strat de uzură.

S-au făcut unele note de renunţare, acolo unde sunt linii de tramvai, pentru că s-a considerat că dacă se frezează 10 cm există riscul să cedeze porţiunea de beton cu linia de tramvai şi s-a rămas doar la 6 cm însă, aici suntem într-o zonă unde trebuiau frezaţi 10 cm şi nu s-au frezat decât aproape 4, pe aceiaşi bani”, a spus primarul Reşiţei.

Popa susţine că şi materialele folosite nu sunt cele stabilite în proiect. “Pentru separarea straturilor materialul folosit este geotextil, mai exact, o pânză, în timp ce în contract se regăseşte că trebuia pus un material de plastic, un fel de plasă cu ochiuri pătrate care să facă legătura dintre cele 2 straturi de asfalt”, explică edilul.

Primarul Reşiţei spune că nu va lăsa lucrurile să rămână aşa şi a cerut unei echipe de experţi să vină să ia probe din asfalt cu care să demonstreze că nu s-a respectat contractul de lucrări, după care se va îndrepta în instanţă împotriva executantului.

“Am chemat un expert de la Timişoara, a fost în teren şi a văzut despre ce este vorba. Am primit o ofertă de la Institutul Politehnic de la Facultatea de Construcţii şi vom proceda la prelevarea de carote din asfalt, ca să poată analiza cât de mare a fost stratul de asfalt sau cât de rezistent, ce membrane s-au folosit şi în aproximativ trei săptămâni vom avea rezultatul acestei expertize. Dacă lucrurile nu sunt conforme vom acţiona firma care a făcut drumurile în judecată”, a declarat Ioan Popa.

Primarul reşiţean spune că vor răspunde nu doar cei care au câştigat licitaţia. “Eu mă îndrept împotriva firmei care are contract cu primăria, doar că în proces vor fi obligaţi să vină şi cei care au executat lucrarea. Este foarte probabil să chemăm în solidar şi firma, dar şi dirigenţia de şantier, însă şi cei din primărie care au semnat recepţia lucrărilor”, a mai spus Popa, potrivit Adevarul.


17.03.2017
790 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Anina
Baile Herculane
Bocsa
Caransebes
Moldova Noua
Oravita
Otelu Rosu
Resita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Caraş Severin pentru ziua de azi.


 
Informatii din Caraş Severin

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design