Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

TARGOVISTE: Lucrarea de un milion de euro care ii tine pe loc pe dezvoltatorii viitorului mall de la unitatea militara in care au fost impuscati sotii Ceausescu

Primarul Cristian Stan

Lucrările pentru viitorul mall care se va construi pe amplasamentului unităţii militare din Târgovişte, unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, ar putea începe, cel mai devreme, în vară. Asta, în ciuda faptului că autorităţile judeţene înaintaseră un termen de două luni de la data semnării contractului, care a avut loc în noiembrie 2017. Este vorba de mutarea liniei electrice de mare capacitate care alimentează combinatul COS Târgovişte.  

"În vară sau începutul toamnei ar putea începe lucrările acolo pentru că durează până se obţin toate autorizaţiile necesare.", a precizat primarul Cristian Stan.  

În acest moment se lucrează la proiectul tehnic necesar mutării acestei linii electrice pe care ar trebui să o efectueze SC Electrica SA, cu bani de la dezvoltatorul care a câştigat licitaţia. Vorbim de o lucrare de peste un milion de euro, investiţie pe care firma şi-a luat angajamentul, prin contract, că o realiza. În acest moment linia electrică este suspendată, iar ea trebuie deviată pe alt traseu şi introdusă în pământ.  

Lucrarea este una de anvergură, dacă ne gândim că tot consumul COS Târgovişte se ridică la procentul de 1% din consumul total al României pe un an întreg.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a semnat, vineri, 17 noiembrie, contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului destinat construirii mall-ului din zona UM Gară. Primăria Târgovişte a eliberat certificatul de urbanism aferent construirii mall-ului din Târgovişte la 30 noiembrie 2017.   

Comisia de evaluare a declarat câştigătoare oferta P.K. GRIZZLY S.R.L. cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% faţă de preţul de pornire al licitaţiei, în valoare de 355.200 lei.

Societatea este membră a grupului de firme Prime Kapital, cu experienţă în domeniul dezvoltării acestui timp de investiţii. În ţară a realizat 50 de astfel decentre comerciale, iar în afară ţării a dezvoltat 5 proiecte internaţionale (două în Bulgaria, două în Slovenia şi unul în Polonia).   

Autorităţile judeţene au precizat că, potrivit ofertei economico-financiare a firmei câştigătoare, aceasta se angajează să creeze 828 de locuri de muncă în faza de construire a mall-ului şi 1.127 când centrul comercial va deveni funcţional.

Constructia, realizată pe un teren proprietatea Consiliului Judeţean, va avea regimul de înălţime S+P+M+1E+E tehnic şi o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 70.000 mp (conform ultimelor modificări de proiect), urmând să asigure şi câteva sute de noi locuri de muncă. Perioada de execuţie este de 2 ani. Bugetul estimat pentru realizarea investiţiei este de 227 milioane lei (fără TVA).  

Consiliul Judeţean Dâmboviţa (CJD) are planuri de dezvoltare turistică, socială şi economică a municipiului Târgovişte începând cu 2018, în acea zonă. Pe lângă mall, acolo ar urma să se construiască un stadion, un cartier de locuinţe, un parc, precum şi un sediu RAR, scrie Adevarul.

09.03.2018
1432 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Fieni
Gaesti
Moreni
Petresti
Pucioasa
Racari
Targoviste
Titu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Dâmboviţa pentru ziua de azi.


 
Informatii din Dâmboviţa

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(6 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design