Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

TIMISOARA: Primaria introduce solutii electronice de depistare a tirurilor agabaritice

Primarul Nicolae Robu

Primăria Timişoarei va introduce soluţii electronice de depistare a autovehiculelor cu gabarit depăşit care se apropie de Pasajul Jiul, pentru a le opri înainte de a forţa trecerea.

Măsura va fi luată după ce un tir care depăşea limita de înălţime admisă de noul pasaj, a forţat trecerea şi a izbit poarta de protecţie, punând în pericol de prăbuşire componente ale obiectivului.

''Căutăm soluţii electronice cu care să depistăm maşinile agabaritice mult mai devreme decât momentul când ajung în apropierea Pasajului Jiul. Se vor emite semnale sonore şi luminoase care vor alerta automat poliţia locală şi naţională, iar echipajul cel mai apropiat se va deplasa la locul indicat. Acum, paza o asigurăm prin 'pichetarea' de către poliţie a pasajului, dar este o soluţie de forţă majoră'', a declarat marţi Nicolae Robu, în conferinţa de presă.

Edilul spune că numărul şoferilor de tiruri ''absolut iresponsabili'' este destul de mare, doar în ultimele zile fiind sancţionaţi 21 de şoferi care au vrut să treacă prin Pasajul Jiul, deşi au interdicţie.

''Un astfel de iresponsabil a intrat cu un tir care a izbit poarta de protecţie. Proiectantul a fost prevăzător şi a impus porţi metalice de protecţie cu câţiva centimetri mai jos decât înălţimea pasajului. Unii iresponsabili dau drumul la aerul din pneuri pentru a putea trece la milimetru. Acel pasaj e făcut să reziste 100 de ani, nu să fie lovit de tiruri. Una dintre acele porţi a trebuit dată jos, pentru securitate. Cu atâta forţă a intrat tirul în ea, încât s-a smuls placa din fundaţie şi riscam, dacă o lăsam acolo, să vină alt iresponsabil şi să se prăbuşească poarta'', a detaliat primarul. Agerpres

30.01.2018
205 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzias
Ciacova
Deta
Faget
Gataia
Jimbolia
Lugoj
Mosnita Noua
Recas
Sanmihaiu Roman
Sannicolau Mare
Timisoara


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Timiş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design