Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

TIMISOARA: Protest al angajaţilor serviciului de transport in comun pentru restantele salariale pe decembrie; Robu: Va trebui sa facem un mare miting, daca guvernul nu va face corectia privind bugetul municipiului

Primarul Nicolae Robu

Circa douăzeci de angajaţi ai regiei locale de transport în comun au protestat luni în faţa Primăriei Municipiului Timişoara, cerând să li se achite restanţele salariale pe luna decembrie 2017, şi i-au adresat primarului Nicolae Robu o petiţie în acest sens. Ei au spus că, în cazul în care banii nu le vor intra pe card în cel mai scurt timp, vatmanii şi şoferii vor refuza să mai iasă pe traseu.

Primarul Nicolae Robu le-a promis reprezentanţilor sindicaliştilor din transportul public care i-au înaintat petiţia că “restanţa de circa 2 milioane de lei va fi virată în cuantumuri de 200.000 – 300.000 de lei zilnic, astfel că până cel târziu săptămâna viitoare vor fi achitate toate restanţele“.

Numărul salariaţilor din serviciul public de transport în comun care aşteaptă banii la zi ajunge la circa 1.200 de şoferi, vatmani şi personal auxiliar angajat.

Săptămâna trecută, Nicolae Robu declara că este nemulţumit de faptul că încasările la bugetul local, de la începutul anului 2018, sunt mai mici decât în anii precedenţi, în timp ce primăria are de achitat restanţe salariale.

“Avem încasări foarte mici, de 200.000 – 300.000 de lei pe zi, mă aşteptam să fie mai mult. (…). Toţi cei care au efectuat lucrări şi servicii la Primăria Timişoara îşi vor primi în curând plăţile la zi”, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, Nicolae Robu.

Potrivit edilului, restanţele se datorează faptului că în conturile primăriei au intrat până la data de 10 decembrie 2017 cu 7 milioane de lei mai puţin decât trebuia, iar priorităţile s-au îndreptat spre plăţile la Eon Gaz pentru a se asigura încălzirea timişorenilor racordaţi la sistemul centralizat de căldură.

Robu a mai afirmat că la Societatea de Transport Public Timişoara este o situaţie şi mai dificilă, întrucât de la fosta administraţie au rămas datorii de 68 de milioane de lei, iar administraţia actuală achită lunar 1,2 milioane de lei, altfel riscându-se ajungerea la executare silită. AGERPRES

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, consideră că, în cazul în care guvernul nu va face corecţiile necesare pentru a acoperi pierderile la bugetul municipiului cauzate de aplicarea noului Cod fiscal, timişorenii ar trebui să iasă în stradă, la “un mare miting”.

”Aşa cum am anunţat în numeroasele mele luări de poziţie faţă de scăderea bugetelor locale ale oraşelor-locomotivă ale societăţii româneşti urmare a noului Cod fiscal, Timişoara ar putea avea, în acest an şi în următorii, un buget anual cu 33 de milioane euro mai mic decât în anii trecuţi. Asta, dacă Guvernul nu-şi onorează promisiunile că va compensa această scădere, declară, luni, primarul Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.

Edilul precizează că “momentul adevărului” va fi în 9 sau 10 februarie, când administraţia publică locală va încasa primele cote defalcate din impozitul pe venit, după adoptarea noului Cod fiscal şi când se va vedea dacă se va face compensaţia promisă de guvern sau nu.

”Dacă nu se va face corecţia, atunci, pentru Timişoara, va fi un adevărat dezastru. Iar în faţa unei asemenea situaţii, noi, timişorenii, va trebui să facem un mare miting, cel mai mare, consider eu, pe care l-am făcut vreodată. Pentru că niciodată nu ni s-a mai făcut o nedreptate de o asemenea anvergură, niciodată n-am mai fost supuşi la un asemenea jaf!”, spune Nicolae Robu.

El le mai solicită timişorenilor un ”like” dacă agreează propunerea sa, iar dacă nu sunt de acord, să posteze textul ”Nu ne pasă că ni se iau banii! Ştie PSD ce să facă cu ei!”.

Primăria Timişoarei are un portofoliu cu 13 proiecte prioritare majore, pe care intenţionează să le implementeze până în 2020, iar pentru aceasta, Nicolae Robu susţine că este pregătit să angajeze municipalitatea într-un credit a cărui valoare nu este încă precizată.

”Gradul de îndatorare a Primăriei Municipiului Timişoara este foarte scăzut, de circa 8%, aşa că am mai putea angaja un credit pentru realizarea proiectelor”, a spus recent primarul.

Potrivit edilului, Timişoara a parcurs toate etapele necesare pentru a accesa fonduri europene pe Axa 4 a POR, valoarea totală alocată Timişoarei fiind de 53,33 milioane de euro.

Cele 13 proiecte vizează, între altele, reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale pe Calea Bogdăneştilor; înnoirea flotei de tramvaie şi modernizarea depoului Dâmboviţa (inclusiv spălătorie ecologică pentru mijloace de transport public); amenajarea unei reţele regionale de piste de biciclete; realizarea pasajului Solventul, transformarea zonei degradate Pădurea Verde în pădure – parc sau urbanizarea cartierelor periferice. AGERPRES

23.01.2018
178 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzias
Ciacova
Deta
Faget
Gataia
Jimbolia
Lugoj
Mosnita Noua
Recas
Sanmihaiu Roman
Sannicolau Mare
Timisoara


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Timiş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design