Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (2/2)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/1)
3.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

TIMISOARA, confruntata cu un val masiv de migranti. Zeci de persoane au fost date jos dintr-un tren de calatori; Si alte judete au fost vizate - Bihor si Dolj; Patru dintre migrantii depistati in apropiere de 2 Mai au ajuns la spital

Foto: pressalert.ro

Duminică dimineaţa 30 de imigranţi au fost daţi jos de Poliţie, la Timişoara. Autorităţile au intervenit după ce mai mulţi călători din trenul Bucureşti - Timişoara au sesizat că zeci de migranţi circulă cu trenul Bucureşti – Budapesta. Potrivit pressalert.ro, imigranţii, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 3 şi 64 de ani, au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră pentru verificări, urmând a intra pe procedura solicitanţilor de azil.

Tot duminică, 15 migranţi au ajuns la Timişoara, venind cu trenul de la Arad. Cei 15, cinci bărbaţi, cinci femei şi cinci copii au fost returnaţi din Ungaria, unde reuşiseră să treacă graniţa ilegal. Cei 15 au fost duşi la Centrul pentru Solicitanţi de Azil din Timişoara.

Sâmbătă, un grup de 27 de migranţi au reuşit să treacă graniţa din Serbia în România, prezentându-se la Poliţie pentru a solicita azil. În ultimele săptămâni, zeci de imigranţi din Siria, Irak sau Pakistan au fost depistaţi în centrul Timişoarei, una dintre zonele favorite ale imigranţilor fiind Parcul Botanic. De fiecare dată, migranţii au fost preluaţi de Poliţia Locală şi predaţi Inspectoratului General pentru Imigrări. Pentru prevenirea traficului de migranţi, Ministerul Afacerilor Interne a decis ca un elicopter MAI să survoleze judeţul Timiş, scrie Adevarul.

Poliţiştii de frontieră din Sectorul Diosig (judeţul Bihor) au depistat 17 cetăţeni din Irak şi Siria, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu ajutorul unei călăuze turce. Aceştia au vrut să ajungă într-un stat Schengen. De asemenea, 19 irakieni au fost depistaţi de poliţişti la frontieră, după ce au trecut Dunărea cu barca, scrie Mediafax.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, judeţul Bihor, au oprit pentru control, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe raza localităţii Săcuieni, o autoutilitară marca Ford Transit şi l-au legitimat pe şofer, un cetăţean turc, în vârstă de 33 de ani. În maşină, poliţiştii au descoperit, întinse pe podea, 17 persoane de origine afroasiatică.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei din autoutilitară sunt cetăţeni sirieni şi irakieni, 10 bărbaţi, două femei şi cinci minori, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, iar minorii între 1 şi 14 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Şoferul a declarat faptul că a fost abordat de câţiva cetăţeni străini în Timişoara, aceştia rugându-l să-i transporte într-o localitate din apropierea frontierei. Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor dosare penale pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei pentru trafic de migranţi. De asemenea, cetăţeanul turc a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră din Dolj şi Calafat au depistat 19 cetăţeni irakieni care au trecut Dunărea cu barca, fiind preluaţi de trei cetăţeni bulgari care i-a ajutat să intre ilegal în România. Migranţii ar fi plătit, în total, 19.000 de euro pentru a ajunge într-un stat Schengen. Poliţia de Frontieră a transmis duminică faptul că, în urma unei misiuni de combatere a migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Dolj au observat două autoturisme care se deplasau de la malul Dunării.

Poliţiştii au încercat să oprească autoturismele în trafic, dar conducătorii auto au ignorat semnalele, continuându-şi deplasarea cu viteză, astfel că acestea au fost urmărite aproximativ 12 kilometri până când unul dintre vehicule a fost blocat. Şoferul a abandonat maşina şi a fugit spre vegetaţia din zonă, fiind reţinut imediat de către poliţiştii de frontieră. La controlul autoturismului, înmatriculat în Bulgaria, au fost găsiţi în interior şi în portbagaj 12 cetăţeni irakieni, între care şapte adulţi şi cinci copii.

În acelaşi timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Calafat cu sprijinul lucrătorilor Poliţiei municipiului Calafat au depistat pe raza localităţii Calafat şi al doilea autoturism, care avea numere de înmatriculare bulgăreşti. Cei doi cetăţeni bulgari şi şapte cetăţeni irakieni (5 bărbaţi, o femeie şi un minor) au abandonat autoturismul când au văzut autorităţile şi au încercat să fugă, însă au fost reţinuţi de către poliţişti.

Oamenii legii au stabilit că întregul grup de migranţi, format din 19 cetăţeni irakieni, a traversat Dunărea cu barca şi a fost preluat de către cei trei cetăţeni bulgari, cu intenţia de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen, plătind pentru această „călătorie” suma de 19.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv pentru complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, cetăţenii bulgari şi irakieni fiind predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. Cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul STPF Dolj, scrie PSNews.

Patru din cei 97 de migranţi irakieni şi iranieni depistaţi sâmbătă dimineaţă la bordul unei ambarcaţiuni în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre au ajuns la spital, având simptome specifice enterocolitei, iar două dintre ele au rămas sub supraveghere medicală, potrivit News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, doi dintre migranţi au părăsit deja spitalul, ceilalţi doi rămânând în continuare sub observaţie medicală. La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de verificare a tututor migranţilor nu se încheiase.

O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche - 2 Mai, persoanele aflate la bord fiind duse la Mangalia pentru verificări. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia, scrie Stiri pe surse.

11.09.2017
188 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Alesd
Beius
Bratca
Marghita
Nucet
Oradea
Sacuieni
Salonta
Stei
Valea lui Mihai
Vascau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bihor pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bihor

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design