Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

ZALAU: Proiect cu finantare europeana pentru extinderea si reabilitarea retelelor de apa si canalizare; Primaria intentioneaza sa reabiliteze stradionul municipal cu fonduri proprii

Primarul Ionel Ciunt

Reţeaua de alimentare cu apă din Zalău va fi extinsă şi reabilitată pe aproape 30 de kilometri, iar cea de canalizare pe o distanţă de 55 de kilometri, în cadrul unui proiect ce va fi depus pentru finanţare la Comisia Europeană de către Compania de Apă Someş SA, lucrările propriu-zise urmând a fi demarate, cel mai probabil, în cursul anului viitor, potrivit precizărilor făcute de către directorul sucursalei Sălaj a companiei, Marcel Zaharie.

Din informaţiile pe care astăzi le avem, în cursul primului semestru al acestui an aplicaţia va fi depusă la Buxelles, la Comisia Europeană, astfel încât, până spre sfârşitul acestui an – începutul anului viitor, contractul de finanţare să fie semnat şi lucrările să poată începe în cursul anului viitor“, a afirmat Marcel Zaharie.

Proiectul Companiei de Apă Someş SA este unul mai amplu şi include localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, el urmând a fi finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). 

Acest proiect este extrem de important pentru municipiul Zalău, pentru comunitatea în care trăim cu toţii, şi are două componente esenţiale. Una se referă la extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a reţelei de canalizare şi a doua componentă înseamnă reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare existente”, a menţionat, la rândul său, Ionel Ciunt, primarul Zalăului.

Acesta a precizat că proiectul prevede extinderea reţelei de alimentare cu apă pe 33 de străzi şi o lungime de 17,4 kilometri şi reabilitarea ei pe 26 de străzi şi o lungime de 11,4 kilometri. În cazul reţelei de canalizare, este vorba de extindere pe 74 de străzi, cu o lungime totală 38,7 kilometri, respectiv reabilitare pentru 80 de străzi şi o lungime de 16,2 kilometri.

În acest scop, Consiliul Local Zalău a aprobat punerea la dispoziţia Companiei de Apă Someş SA a terenului necesar realizării proiectului. AGERPRES

Un amplu proiect de reabilitare şi modernizare a stadionului municipal din Zalău, aflat în prezent într-o avansată stare de degradare, în special în zona tribunelor şi a vestiarelor, va fi demarat de administraţia locală în cursul acestui an, Consiliu Local aprobând joi o primă etapă a acestor lucrări, în valoare de 367.000 de euro.

Potrivit referatului ce însoţeşte proiectul aprobat, prima fază a lucrărilor vizează demolarea unei tribune metalice, refacerea gardului de împrejmuire şi amenajarea unor trotuare şi a unei parcări în exteriorul stadionului.

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a precizat în cadrul şedinţei de Consiliu Local că aceste lucrări nu vor fi începute până când nu se va întocmi un proiect pentru etapa a doua, după aprobarea bugetului municipiului, proiect care va include reabilitarea terenului de joc, a vestiarelor şi a pistelor de atletism.

Ionel Ciunt a adăugat că ar putea fi vorba de un contact cu o perioadă de doi ani, lucrările urmând a demara în acest an.

Viceprimarul Teodor Bălăjel a estimat costul total al lucrărilor la 1,5 – 1,8 milioane de lei, proiectul urmând a se finanţa din bugetul local. AGERPRES

27.01.2017
411 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Cehu Silvaniei
Jibou
Sig
Simleul Silvaniei
Zalau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sălaj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sălaj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design