Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

A inceput peticirea strazilor in BACAU. Ce artere se vor repara in perioada urmatoare; Municipiul fara apa - conducta magistrala care alimenteaza orasul a fost avariata de o alunecare de teren

Primaria Bacau

În data de 26 martie a fost semnat contractul de lucrări, de întreţinere a străzilor şi parcărilor, între Municipiul Bacău şi S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A., în valoare de un milion de lei, cu tot cu TVA. În graficul lucrărilor sunt  incluse, până în prezent, 48 de străzi din oraş, afectate după anotimpul rece, de uzură şi traficul rutier. În cadrul contractului sunt prevăzute lucrări de întreţinere, de plombare a suprafeţelor carosabile şi necarosabile, cu mixtură stocabilă dar şi lucrări de întreţinere a aleilor, străzilor şi parcărilor, cu mixtură la cald. 

În data de 28 martie, Primăria Municipiului Bacău, prin Direcţia de Drumuri, Reţele şi Iluminat, a emis autorizaţia de execuţie. Lucrările se efectuează cu avizul Serviciului Poliţiei Rutiere, cu respectarea tuturor măsurilor, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. La fiecare etapă a lucrărilor va fi convocat un specialist al Direcţiei Drumuri Publice a Municipiului Bacău. 

Potrivit contractului, lucrările de întreţinere a străzilor, aleilor şi parcărilor cu mixtură la cald sunt evaluate la 632 de mii de lei, lucrările de întreţinere şi plombare a străzilor, la 169 de mii de lei, iar lucrările de întreţinere a suprafeţelor carosabile şi necarosabile, cu materialul pus la dispoziţie de achizitor, la 39 de mii de lei. SSPM Bacău răspunde de calitatea lucrărilor, iar pentru acest contract garanţia de bună execuţie este de 84033 de lei. 

Printre străzile care sunt în graficul de lucrări ale S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A, stabilit de Direcţia Drumuri a Municipiului Bacău, se numără:  Alexandru Şafran, Chimiei, Bicaz, Bucegi, Henri Coandă, ş.a. scrie Adevarul.

Aproape toţi locuitorii au rămas fără apă potabilă din cauza unei alunecări de teren. Totul se întâmplă în Bacău, acolo unde conducta magistrală care alimentează oraşul a fost avariată de o alunecare de teren. Oamenii merg acum după apă la izvoare aflate la 10 kilometri de oraş.

Autoritățile estimează că abia miercuri va fi reluată furnizarea apei în Bacău. Conducta, care a fost reabilitată în 2011 cu 25 de milioane de euro, fonduri de la Uniunea Europeană, a cedat pe traseu. Un deal a alunecat în localitatea Valea Uzului și a avariat grav conducta. Versantul va trebui consolidat. Autoritățile au anunțat că încearcă să furnizeze apa cu program, două ore dimineața și două seara.

Oamenii se plâng însă că de fapt curge doar câteva zeci de minute și cu presiune scăzută. Între timp, merg să ia apă de la cișmele, la 10 kilometri de oraș. Bacăul nu are acum o conductă de rezervă care să alimenteze orașul în cazul unei avarii la conducta magistrală, scrie Stiri pe surse.

02.04.2018
42094 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bacau
Buhusi
Comanesti
Darmanesti
Moinesti
Onesti
Slanic Moldova
Targu Ocna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bacău pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bacău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design